Form of Work
Książki
(56)
Publikacje dydaktyczne
(20)
Publikacje naukowe
(15)
Audiobooki
(4)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(3)
Proza
(3)
Publikacje dla niewidomych
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Status
available
(90)
only on-site
(31)
unavailable
(5)
unknown
(5)
Branch
Oddział dla Dzieci
(7)
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(32)
Filia nr 7
(12)
Filia nr 3
(8)
Filia nr 1
(8)
Filia nr 2
(6)
Filia nr 4
(16)
Filia nr 5
(1)
Filia nr 12
(5)
Filia nr 2 dla Dzieci
(5)
Czytelnia dla Dorosłych
(31)
Author
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(5)
Sikorski Zdzisław E
(3)
Gumowska Irena (1912-1991)
(2)
Maslanky Jerzy
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Adamczak Marek
(1)
Anderson Allan M
(1)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Ball Stefan
(1)
Bartoszek Agnieszka
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Bender Arnold E
(1)
Biczysko Stanisław (1955- )
(1)
Biernacka Matylda
(1)
Bischofberger Conny
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Bruzzone Paula
(1)
Budzyńska-Topolowska Janina
(1)
Burbianka Maria
(1)
Burzyńska Halina
(1)
Caparrós Martín (1957- )
(1)
Chmielowski Leszek
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czapski Janusz
(1)
Domagała Dorota
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Duda Grażyna
(1)
Dzieniszewski Jan (1934- )
(1)
Earle Mary D
(1)
Earle Richard L
(1)
Eichler Wolfdietrich
(1)
Elmadfa Ibrahim
(1)
Filipowicz Leszek (1967- )
(1)
Gasik Anna
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gerer Reinhard
(1)
Gertig Henryk
(1)
Grzyb Katarzyna (tłumacz)
(1)
Halbański Maciej Erwin (1912-1981)
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Knaut Tadeusz
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Konarzewska-Sokołowska Maria
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(1)
Kos Czesław
(1)
Kościk Teresa
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Liberti Stefano (1974- )
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Mazur Maria (literatura dziecięca)
(1)
Mazurkiewicz Robert (1954- )
(1)
Molenda Jarosław (1965- )
(1)
Molski Marcin
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Muskat Erich
(1)
Müller Gunther
(1)
Młodecki Henryk
(1)
Ners Anna
(1)
Nicewicz-Staszowska Ewa
(1)
Niedzielska Jagna
(1)
Nowakowska Katarzyna (1973- )
(1)
Orosz Susanne (1962- )
(1)
Piechocka Małgorzata
(1)
Piechocki Wiesław
(1)
Piekarski Lech
(1)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(1)
Pilz Herbert
(1)
Pliszka Anna
(1)
Pokora Mirosław (1931-2006)
(1)
Procner Aleksandra
(1)
Remington Laurel
(1)
Reps Arnold
(1)
Ross Tony (1938- )
(1)
Rotkiewicz Marcin (1972- )
(1)
Rożniatowski Tadeusz (1915- )
(1)
Rubinowicz Jan
(1)
Rusiecka Anna (1982- )
(1)
Rutkowska Urszula
(1)
Sapała Marta (1974- )
(1)
Siemienski Martin
(1)
Siemieński Christopher
(1)
Sikora Marek (technologia żywności)
(1)
Simler Isabelle
(1)
Simon Francesca (1955- )
(1)
Simon Francesca (1955- ). Drapieżne dinozaury
(1)
Simon Francesca (1955- ). Sekrety szkieletów
(1)
Simon Francesca (1955- ). Sportowe tortury
(1)
Simon Francesca (1955- ). Wielkie żarcie
(1)
Szafrańska-Brandt Marta
(1)
Szczepanowska Patrycja (1979- )
(1)
Szczepańska Anna
(1)
Szwacka-Mokrzycka Joanna
(1)
Tęcza Marta
(1)
Ulatowska Aleksandra
(1)
Umińska-Sobolewska Mirosława
(1)
Walulik Agnieszka
(1)
Winiarska Grażyna (1951- )
(1)
Wiąckowski Stanisław Kazimierz
(1)
Wolański Robert (fotograf)
(1)
Year
2020 - 2021
(2)
2010 - 2019
(15)
2000 - 2009
(16)
1990 - 1999
(10)
1980 - 1989
(15)
Time Period of Creation
2001-
(12)
Country
Poland
(60)
Language
Polish
(60)
Audience Group
Szkoły wyższe
(15)
9-13 lat
(4)
Dzieci
(4)
6-8 lat
(3)
Niewidomi
(3)
Demographic Group
Literatura polska
(2)
Literatura angielska
(1)
Literatura argentyńska
(1)
Literatura kanadyjska
(1)
Literatura niemiecka
(1)
Subject
Żywność
(44)
Odżywianie
(10)
Kucharstwo
(8)
Technologia żywności
(8)
Chemia
(6)
Zdrowe odżywianie
(4)
Biochemia
(3)
Biotechnologia
(2)
Choroby cywilizacyjne
(2)
Jakość żywności
(2)
Leki
(2)
Marnotrawstwo żywności
(2)
Medycyna niekonwencjonalna
(2)
Owoce
(2)
Warzywa
(2)
Żywność ekologiczna
(2)
Agrobiznes
(1)
Alkohol
(1)
Biodostępność leków
(1)
Blogerzy
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Ciąża
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Dietetyka
(1)
Dinozaury
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Freeganizm
(1)
Gluten
(1)
Gotowanie
(1)
Głód
(1)
Interakcje leków z żywnością
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kluby
(1)
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Konsumpcja zrównoważona
(1)
Kosmetyka
(1)
Kwarki
(1)
Leki (wpływ)
(1)
Leki a żywność
(1)
Leki i pożywienie
(1)
Matki i córki
(1)
Menopauza
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mrożonki
(1)
Młodość
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Nauka
(1)
Nierówności społeczne
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Osobliwości
(1)
Oszczędność
(1)
Paranauka
(1)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(1)
Polekowe zaburzenia żołądkowo-jelitowe
(1)
Polekowe zmiany w jamie ustnej
(1)
Pomaganie
(1)
Postawy
(1)
Pożywienia a działanie leków
(1)
Produkcja żywności
(1)
Prywatni detektywi
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Rolnictwo
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Rozrzutność
(1)
Rośliny
(1)
Sport
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Surowce zwierzęce
(1)
Sąsiedztwo (socjologia)
(1)
Toksykologia
(1)
Transport
(1)
Ubóstwo
(1)
Wchłanianie leków
(1)
Wiedza
(1)
Wpływ leków
(1)
Wyżywienie
(1)
Zakupy
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Zwierzęta
(1)
Śledztwo i dochodzenie
(1)
Śmieci
(1)
Żywność a leki
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Subject: time
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Polska
(2)
Świat
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(18)
Wydawnictwa popularne
(6)
Poradnik
(4)
Opracowanie
(3)
Przepisy kulinarne
(3)
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Encyklopedia
(2)
Reportaż
(2)
Biografia
(1)
Chemikalia
(1)
Książka do wypełniania
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Podręczniki
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Powieść
(1)
Powieść przygodowa
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Tablice i wzory
(1)
Wydawnictwa dla dzieci
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Żywność
(1)
Domain
Kulinaria
(5)
Medycyna i zdrowie
(3)
Edukacja i pedagogika
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Biologia
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
75 results Filter
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Latawiec)
Stanowi część 1. cyklu.
Jest takie miasteczko, zupełnie niepodobne do innych, którego mieszkańcy bardzo dbają o to, by ich dieta była zdrowa i pożywna. Nie jest to wcale takie proste: sąsiednie miejscowości, Buły Wielkie i Parówy Niżne, dają zły przykład, a z ukrycia działają złowrogie siły… Na szczęście Jagodno ma swoich obrońców. Przy Boczkowej 23 działa biuro detektywistyczne Parma i Wspólnicy, w którym urzędują inspektor Parma i jej wierny pomocnik Szperek. Jak się wkrótce okaże, brzuchata świnka w turkusowym trenczu oraz szczur o gładkim, błyszczącym futerku i z wyjątkowym węchem będą mieli raciczki i łapki pełne roboty. Najpierw mieszkańcom miasteczka zagraża podejrzana substancja, potem prezeska Szybkiej Łatwej Szamy zastyga w odrętwieniu. A to nie koniec dramatycznych wydarzeń. Jaką rolę w tej historii odgrywa demoniczny doktor Truj i jakimi motywami kierują się przestępcy? Dzięki inspektor Parmie i jej pomocnikowi dowiemy się, co to takiego sztuczne barwniki i aromaty, konserwanty, spulchniacze pieczywa oraz dlaczego jedzenie czasami tylko przypomina jedzenie… Pierwsza część serii.
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. P/II (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/II (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/II (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/II (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/II (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. P/II (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
Okres menopauzy jest dla kobiety czasem szczególnym. Ja i kobiety z mojego otoczenia jesteśmy dowodem na to, że odpowiednie odżywianie się i styl życia pomagają dobrze przejść ten okres. Możemy zadbać o siebie, aby łagodnie i z wdziękiem rozpocząć nowy, wspaniały i lepszy etap naszego życia! Nadchodzi czas ogromnej zmiany w twoim organizmie. Dotychczas opiekowałaś się innymi - teraz z czułością zatroszcz się o siebie. Nie możesz dłużej jeść tego, co do tej pory, a jednocześnie liczyć na to, że będziesz szczupła i zdrowa. Przepisy, które dla ciebie przygotowałam, pomogą ci zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie w każdym wieku, także w czasie menopauzy. Ja zaczęłam wprowadzać zmiany na swoim talerzu w 2006 roku - wtedy jeszcze nie wiedziałam, że w taki sposób przygotowuję się do dobrego przejścia klimakterium. Zbierając materiały do książki Menopauza. Podróż do esencji kobiecości, przekonałam się, że jest na świecie wielu lekarzy, którzy doradzają kobietom zmianę diety, aby poczuły się lepiej - a efekty są niesamowite! Czas, byś podarowała sobie zdrowe odżywianie połączone z ruchem, spokojnym snem i pozytywnym myśleniem. Niech twoje ciało i umysł dzięki właściwej diecie stanie się zdrowsze, bardziej witalne i długowieczne!
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 2.
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 64 (2 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Akademia Mądrego Dziecka)
(Edukacyjny Egmont)
Tytuł oryginału: L'alimentation : de la nature à ton assiette !.
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
No availability information: sygn. 61
Book
In basket
Date of publication: 2019
Na marne / Marta Sapała. - Wołowiec : Wydawnictwo Czarne, 2019. - 284 [4] strony ; 22 cm
(Reportaż)
Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki suchych kromek chleba, resztki jogurtu zalegające na dnie plastikowych kubeczków, obite jabłka, opakowania z przeterminowanym makaronem, którego nie zdążyliśmy ugotować. Ale czy na pewno marnotrawstwo żywieniowe rośnie w tak szybkim tempie, jak straszą nas media? Marta Sapała postanowiła zbadać ten temat. Rozmawia z ludźmi, którzy żywią się tym, co znajdą w śmietnikach, zagląda do kompostowników i kuchennych szafek swoich rozmówców, szpera w kontenerach przy dyskontach spożywczych, oddaje głos ludziom bez domu i tym, którzy oszczędzanie mają we krwi. Odwiedza miejsca, w których powstaje żywność, i te, w których kończy się jej droga. Zagląda do magazynów w supermarketach i bankach żywności. Ludzkie portrety splata ze statystykami i opiniami ekspertów. Nie boi się również podawać w wątpliwość powtarzanych w mediach obiegowych opinii dotyczących marnotrawstwa. „Na marne” to zbiór reportaży o naszych codziennych nawykach i doskonała lekcja odpowiedzialnej konsumpcji.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 316 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Book
In basket
Date of publication: 2019
Tytuł oryginału: The secret cooking club.
12-letnia Scarlett jest gwiazdą – i ofiarą – popularnego bloga, który prowadzi jej mama. Dotykają ją niemiłe żarty szkolnych kolegów i chce żyć z dala od świateł jupiterów i wirtualnej rzeczywistości. Pewnego dnia odkrywa cudowną kuchnię w opuszczonym domu, którego właścicielka trafiła do szpitala. Scarlett odkrywa kojącą moc pieczenia i dzięki gotowaniu poznaje nowych przyjaciół, z którymi zakładania Tajny Klub Kucharski. Ale czy znajdzie tajemniczy składnik, który pomoże jej uleczyć rodzinne relacje i uratować szkolne przyjaźnie?
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. P/III (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/III (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/III (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/III (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P/III (1 egz.)
No availability information: sygn. P/III
Book
In basket
Date of publication: 2018
Głód / Martín Caparrós ; przełożyła Marta Szafrańska-Brandt. - Wydanie 1, dodruk. - Kraków : Wydawnictwo Literackie, 2018. - 713, [2] strony ; 25 cm.
Reportaż totalny. Kronika naszych czasów. Jedna z ważniejszych książek non-fiction ostatnich lat. Ponad 795 milionów ludzi na świecie wciąż cierpi głód. Co dziewiąty mieszkaniec Ziemi nie ma co jeść. Niemal połowa dzieci, które kończą życie przed piątymi urodzinami, umiera z powodu niedożywienia - 3 miliony każdego roku. „Większość głodujących to ubodzy mieszkańcy krajów rozwijających się. Wciąż jest na świecie 1,4 miliarda ubogich […]. Miliard czterysta milionów ubogich, czyli ludzi, którzy nie mają niczego z rzeczy uznawanych przez nas za tak codzienne, tak oczywiste - domu, jedzenia, ubrania, światła, wody, perspektyw, nadziei, przyszłości - nie mają teraźniejszości”. Argentyński dziennikarz i pisarz Martín Caparrós zjeździł świat, próbując zrozumieć, dlaczego nawet dzisiaj dla dużej liczby z nas największym wyzwaniem pozostaje znalezienie odrobiny jedzenia. Przemierza Niger, Sudan Południowy, Madagaskar, Bangladesz, Indie, Stany Zjednoczone, Argentynę. Pisze o Chinach i Barcelonie, w której, w momencie kiedy pisarz kończy pracę nad książką, przybywa ludzi szukających resztek jedzenia w śmietnikach. Caparrós w porywający sposób przedstawia historię zmagań człowieka z głodem na przestrzeni wieków i udowadnia, że to właśnie głód był jednym z, a może nawet najważniejszym czynnikiem, kształtującym naszą cywilizację. Filozofia, sztuka, ekonomia, rolnictwo, gospodarka - u ich źródeł zawsze znajdziemy jedno słowo. Głód. Dlaczego zatem współczesny świat nie potrafi rozwiązać problemu głodu? Caparrós, jak na rasowego dziennikarza przystało, unika prostych odpowiedzi. Odwiedza wielkie biurowce, siedziby światowych firm i przeludnione slumsy. Na kilkuset stronach bezlitośnie obnaża mechanizmy pogłębiające problem niedożywienia. Eksplozja demograficzna, nierówności społeczne, spekulacje cenami żywności, masowy wykup gruntów, korupcja, fundusze walutowe, wielkie korporacje - to wszystko tworzy złożony system, w starciu z którym jednostka nie ma żadnych szans. Ogromna część książki to rozmowy: z politykami, działaczami organizacji pozarządowych, pracownikami korporacji, lekarzami i przede wszystkimi tymi, którzy każdego dnia całą swoją energię poświęcają na znalezienie czegoś do zjedzenia. Głód Caparrósa wytrąca z równowagi, zmusza do myślenia, a często nawet do zrewidowania swoich poglądów. To imponujący rozmachem reportaż oddający głos tym, którzy na ogół milczą. [lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 36 (2 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2017
Kucharz Zdrowomir pomaga dzieciom w nabraniu dobrych nawyków żywieniowych. Opowiada, jak układać jadłospis, czego należy jeść najwięcej, czego mniej, a jakich potraw unikać, aby być silnym i zdrowym.
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
No availability information: sygn. 61
Audiobook
CD
In basket
Date of publication: 2017
Dlaczego mleko jest białe? / Susanne Orosz ; translation by Mirosława Sobolewska. - Warszawa : Prószyński Media, [2017]. - 1 płyta audio (CD) (3 godziny 11 minut) : zapis cyfrowy, stereo. ; 12 cm.
(Historyjki dla Ciekawskich Dzieci)
Nazwa tłumacza w copyright.
Nagranie na podstawie edycji książkowej: Warszawa : Prószyński Media, 2014.
Dlaczego mleko jest białe? Dlaczego ziemniaki rosną w ziemi? Dlaczego można jeść pokrzywę? W tej książeczce młody czytelnik znajdzie odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Halinka i jej koleżanka odwiedzają kopalnię soli, Tomek po raz pierwszy w życiu sam zagniata i gotuje makaron, Dominika dowiaduje się, że miód nie tylko jest słodki, a Kuba i Jasiek mogą upiec w piekarni swój chleb. Te historyjki o lubianych przez dzieci produktach spożywczych sprawiają, że przychodzi im ochota na próbowanie, smakowanie, gotowanie, pieczenie… Książeczka dla dużych i małych miłośników mleka, miodowych łasuchów, małych piekarzy, zbieraczy pomidorów i połykaczy makaronu, która poza solidną dawką zabawy dostarcza również sporej porcji fascynującej wiedzy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. N (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 60 (2 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
Nowoczesna kosmetologia. 1, Detoksykacja, dieta, ruch / Marcin Molski. - Wyd. 1-2 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2015. - XIV, [2], 399, [1] s., [8] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 0/9 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 0/9 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 0/9 (2 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 0/9 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 0/9 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 0/9 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 61 (2 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. KzD (1 egz.)
Audiobook
In basket
Date of publication: 2012
(Czytak Larix ; 22263)
Nagrania dokonano na podstawie wydania książkowego: Warszawa : Wydawnictwo Agora, 2019.
Tytuł oryginału: I signori del cibo.
Jedzenie na naszym talerzu to ostatnie ogniwo globalnego systemu produkcji żywności, który prowadzi wprost do zagłady Ziemi. Warto być tego świadomym wybierając się do supermarketu. Zmowa koncernów spożywczych i finansistów doprowadziła do powstania firm-szarańczy, które produkują żywność na masową skalę, jak najmniejszym możliwym kosztem. Jedynym ich celem są szybkie zyski. Rabują zasoby naturalne, aż do całkowitego ich wyczerpania. Zniszczywszy jedno miejsce przenoszą się gdzie indziej, dokładnie tak, jak robi to stado szarańczy. Liberti śledzi największych producentów wieprzowiny - najczęściej spożywanego mięsa; soi - najbardziej poszukiwanego warzywa strączkowego; tuńczyka w puszce - drugiego (po krewetkach) najczęściej sprzedawanego produktu pochodzenia morskiego oraz koncentratu pomidorowego, wyrobu z najpopularniejszego na świecie warzywa. Te produkty stanowią podstawę diety większości światowej populacji, a zarazem przyczynę największych szkód wyrządzanych Ziemi przez przemysł spożywczy. Dziennikarz ostrzega: obecny system żywieniowy jest nie do utrzymania. Pora poważnie się zastanowić, co dalej. Stefano Liberti - nagradzany dziennikarz i producent filmowy. Współpracuje m.in. z "Internazionale", "Le Monde Diplomatique", "El Pais" czy "Al. Jazeera English". W 2008 r. wydał książkę "Na południe od Lampeduzy", której przyznano nagrodę "Indro Montanelli". W 2011 napisał "Land grabbing. Journeys into the new colonialism", która została przetłumaczona na angielski, francuski, niemiecki, hiszpański, koreański oraz chiński. Jest reżyserem filmów "The hell of child-wizards", "Closed sea" (wraz z Andreą Segre), "Container 158" (z Enrico Parentiego), "Soyalism" (również z Parentim). [lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. LARIX (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 58 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2011
Tytuł oryginału: Die grosse GU Nährwert-und Kalorien-Tabelle, 2007. - Na okładce: Ponad 20 000 danych o wartościach odżywczych, wszystkie główne witaminy i składniki mineralne, tabela bioaktywnych substancji roślinnych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 4 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 [Czytelnia] (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 66/69 [kaucja] (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. 65/69 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 66/69 [kaucja] (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. 65/69 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again