Form of Work
Książki
(329)
Publikacje naukowe
(33)
Publikacje informacyjne
(31)
Publikacje dydaktyczne
(6)
Pliki i bazy danych
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(5)
Czasopisma
(3)
Publikacje fachowe
(1)
Status
only on-site
(288)
available
(140)
unknown
(6)
unavailable
(1)
Branch
Oddział dla Dzieci
(4)
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(88)
Filia nr 7
(13)
Filia nr 3
(9)
Filia nr 1
(10)
Filia nr 2
(5)
Filia nr 4
(4)
Filia nr 5
(1)
Filia nr 12
(8)
Filia nr 2 dla Dzieci
(3)
Czytelnia dla Dorosłych
(275)
Czytelnia Regionalna
(15)
Author
Estreicher Karol (1827-1908 ; sen.)
(39)
Budzyk Kazimierz (1911-1964)
(16)
Czachowska Jadwiga (1922-2013)
(13)
Aleksandrowska Elżbieta (1928-2018)
(12)
Estreicher Stanisław (1869-1939)
(11)
Malcówna Anna
(8)
Szałagan Alicja
(8)
Baumgart Jan
(7)
Wilgat Janina
(6)
Batora Katarzyna
(5)
Dobrzyńska Bożena
(5)
Dąbrowska Wanda (1884-1974)
(5)
Estreicher Karol (1906-1984)
(5)
Federowicz Grażyna (1959- )
(5)
Gacowa Halina (1927-2007)
(5)
Korzeniewska Ewa (1910-1983)
(5)
Machnik Hanna
(5)
Maciejewski Jarosław (1924-1987)
(5)
Maziarz Iwona
(5)
Szczepańska-Gołąbek Iwona (1928-1986)
(5)
Bobrowicz Anna (1951- )
(4)
Eychler Barbara
(4)
Loth Roman (1931-2019)
(4)
Olszewska Irena
(4)
Opławska Leokadia
(4)
Siekierycz Klara
(4)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(4)
Stupkiewicz Stanisław (1910-2004)
(4)
Szweykowski Zygmunt (1894-1978)
(4)
Vrtel-Wierczyński Stefan (1886-1963)
(4)
Śliwińska Irmina (1900-1967)
(4)
Barańska Małgorzata (1951- )
(3)
Bieńkowa Maria Barbara
(3)
Bębenek Stanisław
(3)
Cybertowicz Józef (1928-1971)
(3)
Dombek Ewa
(3)
Dąbrowska Wanda (1884-1974). Książki dla bibliotek : katalog
(3)
Eychlerowa Barbara
(3)
Finkel Ludwik (1858-1930)
(3)
Kubasiewicz Marian
(3)
Maniewska Danuta
(3)
Mikulski Tadeusz (1909-1958)
(3)
Pelcowa Janina
(3)
Pollak Roman (1886-1972)
(3)
Sawoniak Henryk
(3)
Starnawski Jerzy (1922-2012)
(3)
Sterzycka Elżbieta
(3)
Tuleya Arleta
(3)
Tyszkiewicz Teresa (1929- )
(3)
Witczak Tadeusz (1927-2018)
(3)
Albrecht Wiesława
(2)
Albrecht-Szymanowska Wiesława
(2)
Baranowski Henryk (1920-2011)
(2)
Bartoszewski Władysław (1922-2015)
(2)
Bentkowski Feliks (1781-1852)
(2)
Białek Edward (1956- )
(2)
Biesiada Jacek
(2)
Brudnicki Jan Z
(2)
Brudnicki Jan Zdzisław (1936- )
(2)
Brzezińska Leokadia
(2)
Bystroń Jan Stanisław (1892-1964)
(2)
Bąkowska Lidia
(2)
Czaplicka Felicja
(2)
Estreicher Karol (1827-1908 sen.)
(2)
Getter Marek
(2)
Gołębiowska Katarzyna (1975- )
(2)
Głuszek Stanisław
(2)
Heise Ewa
(2)
Hleb-Koszańska Helena (1903-1983)
(2)
Kolendo Jerzy (1933- )
(2)
Konopka Stanisław
(2)
Korpała Józef
(2)
Madurowicz-Urbańska Helena
(2)
Maxelon Michał
(2)
Małachowska-Staszelis Maria
(2)
Mendykowa Aleksandra
(2)
Michalak Halina
(2)
Pastuszewski Stefan (1949- )
(2)
Przyboś Julian (1901-1970)
(2)
Przybysz Marzena
(2)
Rudnicki Daniel Bernard (1960- )
(2)
Rzetelska-Feleszko Ewa
(2)
Sadkowski Wacław (1933- )
(2)
Simon Ludwik (1904-1943)
(2)
Sitarska Anna
(2)
Sivert Tadeusz (1906-1995)
(2)
Słuszkiewicz Edmund
(2)
Zarzębski Tadeusz
(2)
Zybert Elżbieta Barbara
(2)
Zybura Marek (1957- )
(2)
Abrahamowicz Danuta (1937-1995)
(1)
Achatz Robert
(1)
Antczak Mariola
(1)
Attius Hakon
(1)
Bajor Agnieszka
(1)
Banacka Marianna
(1)
Barlicki Norbert (1880-1941)
(1)
Bartelski Lesław Marian
(1)
Bańkowska-Bober Krystyna
(1)
Białek Józef Zbigniew (1930- )
(1)
Year
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(36)
1990 - 1999
(42)
1980 - 1989
(52)
1970 - 1979
(96)
1960 - 1969
(80)
1950 - 1959
(17)
1940 - 1949
(3)
1930 - 1939
(2)
1920 - 1929
(1)
1870 - 1879
(1)
Time Period of Creation
2001-
(9)
1901-2000
(7)
1989-2000
(7)
1801-1900
(4)
1918-1939
(2)
1945-1989
(2)
1901-1914
(1)
Country
Poland
(335)
Ukraine
(1)
Language
Polish
(336)
Audience Group
Szkoły wyższe
(4)
Demographic Group
Literatura polska
(10)
Subject
Bibliografia
(59)
Bibliografia narodowa
(14)
Bibliografia polska
(14)
Pisarze polscy
(13)
Literaturoznawstwo
(11)
Bibliologia
(9)
Literaturoznawcy
(9)
Nauka o książce
(9)
Bibliotekarstwo
(8)
Publikacje
(8)
Polska
(7)
Bibliografia bibliografii
(6)
Historia Polski
(4)
Muzyka
(4)
Przekłady polskie
(4)
Wojna 1939-1945 r.
(4)
Wojsko
(4)
Bibliografia polska 1901-1939
(3)
Dziecko
(3)
Kopernik, Mikołaj
(3)
Zwierzęta
(3)
Akademia Ekonomiczna (Poznań)
(2)
Alkoholizm
(2)
Astronomowie
(2)
Bibliografia terytorialna
(2)
Chopin, Fryderyk (1810-1849)
(2)
Czasopisma polskie
(2)
Estreicher, Karol
(2)
Etyka
(2)
Filologia polska
(2)
Filozofia
(2)
Językoznawstwo
(2)
Konopnicka Maria
(2)
Kultura klasyczna
(2)
Literatura polska
(2)
Media i komunikacja społeczna
(2)
Nauka
(2)
Nauki ekonomiczne
(2)
Pisarze
(2)
Pisarze austriaccy
(2)
Pisarze niemieccy
(2)
Pisarze szwajcarscy
(2)
Polacy za granicą
(2)
Polonica
(2)
Prus, Bolesław
(2)
Przekłady
(2)
Wychowanie w rodzinie-bibliografia
(2)
Wydawnictwa nielegalne
(2)
Agresywność
(1)
Archeolodzy
(1)
Archeologia
(1)
Archeologia śródziemnomorska
(1)
Astronomia
(1)
Barlicki, Norbert
(1)
Bezrobocie
(1)
Bibliografia specjalna
(1)
Bibliografia zalecająca
(1)
Bibliotekarstwo dla chorych i niepełnosprawnych
(1)
Bibliotekarstwo naukowe
(1)
Bibliotekarstwo-prawo-Polska-stan na 2000 r.-bibliografia
(1)
Biblioteki naukowe
(1)
Bieżuńska-Małowist, Iza
(1)
Broniewski, Władysław
(1)
Czasopisma literackie
(1)
Demetrykiewicz, Włodzimierz
(1)
Drukarstwo muzyczne
(1)
Druki muzyczne
(1)
Duchowieństwo katolickie
(1)
Dziecko chore-bibliografia
(1)
Dziecko niepełnosprawne umysłowo
(1)
Dziecko pozamałżeńskie
(1)
Dziecko upośledzone-bibliografia
(1)
Dziennikarze
(1)
Dąbek, Halina
(1)
Dąbek, Zdzisław
(1)
Dąbrowska, Maria
(1)
Emigracja
(1)
Estreicher, Karol (1827-1908 ; sen.)
(1)
Filozofia żydowska
(1)
Folklor
(1)
Forster, Edmund (1878-1933)
(1)
Gazety ulotne
(1)
Gałczyński, Konstanty Ildefons
(1)
Genealogia
(1)
Gleba
(1)
Henryk Sienkiewicz
(1)
Hernas, Czesław
(1)
Historia
(1)
Hitler, Adolf (1889-1945)
(1)
Hobby
(1)
Informacja naukowa
(1)
Insurekcja kościuszkowska (1794)
(1)
Jakubowski Jan Zygmunt
(1)
Juliusz, Słowacki(1809-1848)
(1)
Język haseł przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(1)
Język polski
(1)
Języki słowiańskie
(1)
Kampania wrześniowa (1939)
(1)
Kasprowicz, Jan
(1)
Kieniewicz, Stefan
(1)
Subject: work
Bibliografia polska
(2)
Subject: time
1901-2000
(49)
1801-1900
(17)
1701-1800
(10)
1918-1939
(9)
1901-
(8)
1901-1914
(8)
1914-1918
(8)
1501-1600
(6)
1401-1500
(5)
1601-1700
(5)
1945-1989
(5)
1001-1100
(4)
1101-1200
(4)
1201-1300
(4)
1301-1400
(4)
1989-2000
(4)
901-1000
(4)
1801-
(2)
2001-
(2)
101-200
(1)
1401-
(1)
1501-
(1)
1601-
(1)
2001-0
(1)
201-300
(1)
301-400
(1)
401-500
(1)
501-600
(1)
601-700
(1)
701-800
(1)
801-900
(1)
Subject: place
Polska
(13)
Literatura
(4)
Bydgoszcz (woj. kujawsko-pomorskie ; okolice)
(3)
Bydgoszcz (woj. kujawsko-pomorskie ; okręg)
(2)
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Inowrocław (woj. kujawsko-pomorskie ; okolice)
(1)
Polska Zachodnia
(1)
Płock (woj. mazowieckie ; okolice)
(1)
Wielkopolska
(1)
Województwo kujawsko-pomorskie (1999- )
(1)
ZSRR
(1)
Żary (woj. lubuskie)
(1)
Genre/Form
Bibliografia
(89)
Literatura polska
(59)
Bibliografia osobowa
(28)
Bibliografia narodowa polska
(14)
Słownik biograficzny
(12)
Literatura
(8)
Literatura dziecięca
(7)
Biografia
(6)
Podręcznik
(6)
Literatura młodzieżowa
(5)
Reprint
(5)
Bibliografia zalecająca
(4)
Dokumenty elektroniczne
(4)
Literatura dla dzieci
(4)
Literatura młodzieżowa polska
(4)
Bibliografia zawartości czasopism
(3)
Biografie
(3)
Czasopismo polskie
(3)
Dramat polski
(3)
Poezja polska
(3)
Czasopisma polskie
(2)
Czasopismo nielegalne
(2)
Księga pamiątkowa
(2)
Literatura angielska
(2)
Literatura austriacka
(2)
Literatura dziecięca polska
(2)
Literatura niemiecka
(2)
Literatura rosyjska
(2)
Literatura szwajcarska
(2)
Poezja
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Antologia
(1)
Bibliografia adnotowana
(1)
Bibliografia załącznikowa
(1)
Bibliografie międzynarodowe
(1)
Bibliografie narodowe
(1)
Czasopisma
(1)
Czasopisma niemieckie
(1)
Czasopismo etnograficzne
(1)
Czasopismo historyczne
(1)
Czasopismo regionalno-lokalne
(1)
Czssopismo polskie
(1)
Druki muzyczne
(1)
Ekslibrisy
(1)
Informator
(1)
Katalog wystawy
(1)
Książki
(1)
Księgi pamiątkowe
(1)
Literatura amerykańska
(1)
Literatura biografie
(1)
Literatura ludowa
(1)
Literatura perska
(1)
Literatura tadżycka
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Pamiętniki polskie
(1)
Poezja ludowa polska
(1)
Powieść polska
(1)
Publicystyka czeska
(1)
Publicystyka niemiecka
(1)
Stare druki
(1)
Źródła historyczne
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(33)
Literaturoznawstwo
(24)
Historia
(13)
Archeologia
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
349 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. R (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2012
Najsłynniejsze bękarty w dziejach Polski / Romuald Romański. - Warszawa : Bellona, copyright 2012. - 141, [3] strony : ilustracje ; 21 cm.
Na okł. podtyt.: losy pozamałżeńskich dzieci królów i książąt polskich.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 94(438) (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2010
(Monografie Fundacji na Rzecz Nauki Polskiej. Seria Humanistyczna)
Na okł. skrócony tyt. serii: Monografie FNP.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 821.162.1(091) (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. 821.162.1(091) (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 821.162.1(091) [Magazyn], 821.162.1(091) (2 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 821.162.1(091) (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 821.162.1(091) [Magazyn] (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 821.162.1(091) (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 821.162.1(091) (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. KzD (1 egz.)
Book
CD
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 00 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Region (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. 821.162.1(091) (2 egz.)
Book
In basket
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 82(091)A/Z (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 82(091)A/Z (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 82(091)A/Z (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 82(091)A/Z (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 82(091)A/Z (2 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 82(091)A/Z [Magazyn] (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 01 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 01 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 01 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 01 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again