Form of Work
Książki
(129)
Publikacje dydaktyczne
(9)
Publikacje naukowe
(6)
Publikacje informacyjne
(1)
Status
available
(143)
only on-site
(72)
unknown
(7)
Branch
Oddział dla Dzieci
(17)
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(65)
Filia nr 7
(10)
Filia nr 3
(9)
Filia nr 1
(18)
Filia nr 2
(8)
Filia nr 4
(4)
Filia nr 12
(4)
Filia nr 2 dla Dzieci
(13)
Czytelnia dla Dorosłych
(73)
Czytelnia Regionalna
(1)
Author
Opławska Leokadia
(5)
Siekierycz Klara
(5)
Zybert Elżbieta Barbara
(5)
Dąbrowska Wanda (1884-1974)
(4)
Lewandowicz-Nosal Grażyna (1963- )
(4)
Dąbrowska Wanda (1884-1974). Książki dla bibliotek : katalog
(3)
Pietrzak Małgorzata
(3)
Sosińska-Kalata Barbara
(3)
Tadeusiewicz Hanna (1939- )
(3)
Wojciechowski Jacek (1938- )
(3)
Bartoszewski Władysław (1922-2015)
(2)
Borkowska Władysława
(2)
Czarnecka Jadwiga (1914-2008)
(2)
Getter Marek
(2)
Kamińska Joanna (bibliotekoznawca)
(2)
Kisilowska Małgorzata
(2)
Kozakiewicz Wanda (1922-2008)
(2)
Kuźmina Dariusz
(2)
Markowiak-Luty Celina
(2)
Nahotko Marek
(2)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(2)
Szczepańska-Gołąbek Iwona (1928-1986)
(2)
Wiącek Helena (1921-2001)
(2)
Wołosz Jan
(2)
Woźniak-Kasperek Jadwiga
(2)
Żołędowska-Król Beata
(2)
Andrzejewska Jadwiga
(1)
Antczak Mariola
(1)
Arkabus Agata
(1)
Augustyniak Anna
(1)
Babik Wiesław (1956- )
(1)
Bajor Agnieszka
(1)
Barańska Krystyna
(1)
Baumgart Jan
(1)
Bańkowska-Bober Krystyna
(1)
Bednarska Helena
(1)
Białkowska Emilia (1908-1990)
(1)
Bierczyński Piotr
(1)
Biliński Lucjan
(1)
Bodych Anna
(1)
Bojar Bożenna
(1)
Boryczka Bożena
(1)
Brachfogel Marianna
(1)
Brudnicki Jan Zdzisław (1936- )
(1)
Brzózka Bożena
(1)
Burska Joanna
(1)
Bursowa Feliksa
(1)
Ciechorski Jan
(1)
Cisek Sabina
(1)
Czapnik Grzegorz
(1)
Dembowska Maria (1914-2008)
(1)
Diehl Katarzyna
(1)
Domasiewicz Karolina
(1)
Dorosz Beata
(1)
Drzewiecki Marcin
(1)
Dura Anna (1970- )
(1)
Gmiterek Grzegorz
(1)
Golat Rafał
(1)
Grabowska Dorota (1968- )
(1)
Grabowska Helena
(1)
Gruszka Zbigniew
(1)
Grycz Józef
(1)
Grycz Józef (1890-1954)
(1)
Grygowski Dariusz
(1)
Góralska Małgorzata
(1)
Górska Elżbieta (1942- )
(1)
Hombek Danuta (1953- )
(1)
Horodyska Eugenia Maria
(1)
Howorka Bolesław (1932- )
(1)
Hrabia Stanisław
(1)
Ilmurzyńska Halina (1926-2008)
(1)
Jabłkowska Anna
(1)
Jarosz Dariusz
(1)
Jaskowska Bożena
(1)
Jaworek Marta
(1)
Jeżyński Stanisław
(1)
Jęśko Jolanta
(1)
Kasprzyk Agnieszka
(1)
Kiedrzyńska Wanda
(1)
Kocięcka Mirosława
(1)
Kondek Stanisław Adam (1949-2008)
(1)
Koper Ryszard
(1)
Korczak Aleksandra Maria
(1)
Korpała Józef
(1)
Kotuła Sebastian
(1)
Kotuła Sebastian Dawid
(1)
Kowalska Małgorzata (1974- )
(1)
Kołodziejska Jadwiga
(1)
Kołodziejska Jadwiga (1928- )
(1)
Kołodziejska Jadwiga (1928-2016)
(1)
Krajewska Anna Maria
(1)
Krzemińska Wanda
(1)
Lenartowicz Maria (1925- )
(1)
Leszczyński Grzegorz (1956- )
(1)
Luty Monika Aleksandra
(1)
Maj Jerzy
(1)
Makaruk Jan
(1)
Materska Katarzyna
(1)
Mik Anna
(1)
Nasiłowska Maria (1969- )
(1)
Year
2010 - 2019
(40)
2000 - 2009
(37)
1990 - 1999
(8)
1980 - 1989
(9)
1970 - 1979
(13)
1960 - 1969
(17)
1950 - 1959
(5)
Time Period of Creation
2001-
(4)
Country
Poland
(129)
Language
Polish
(129)
Audience Group
Szkoły wyższe
(4)
Subject
Bibliotekarstwo
(28)
Biblioteki publiczne
(9)
Bibliotekarze
(6)
Czytelnictwo dziecięce
(5)
Informacja naukowa
(5)
Zbiory biblioteczne
(5)
Czytelnictwo
(4)
Przysposobienie biblioteczne
(4)
Bibliofilstwo
(3)
Bibliografia
(3)
Biblioteki dziecięce
(3)
Biblioteki szkolne
(3)
Bibliotekoznawstwo
(3)
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna
(3)
Bibliologia
(2)
Biblioteki dla chorych i niepełnosprawnych
(2)
Czytelnictwo młodzieżowe
(2)
Drukarze
(2)
Edytorzy
(2)
Internet
(2)
Język haseł przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(2)
Katalog alfabetyczny
(2)
Komunikacja społeczna
(2)
Księgarstwo
(2)
Księgarze
(2)
Księgozbiory domowe
(2)
Muzyka
(2)
Młodzież
(2)
Opis bibliograficzny
(2)
Opracowanie rzeczowe
(2)
Psychologia dziecka
(2)
Społeczeństwo informacyjne
(2)
Wystawiennictwo
(2)
Agresywność
(1)
Alkoholizm
(1)
Bibliografia narodowa
(1)
Bibliografia terytorialna
(1)
Bibliotekarstwo powszechne
(1)
Bibliotekarstwo-metody
(1)
Biblioteki
(1)
Biblioteki akademickie
(1)
Biblioteki wirtualne
(1)
Biblioteki wojskowe
(1)
Centralna Biblioteka Wojskowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego
(1)
Chopin, Fryderyk
(1)
Ciołkosz, Adam
(1)
Ciołkoszowa, Lidia
(1)
Crowdsourcing
(1)
Czas
(1)
Czasopisma muzyczne polskie
(1)
Digitalizacja
(1)
Dziecko
(1)
Edytorstwo
(1)
Estreicher, Karol
(1)
Gry edukacyjne
(1)
Gry i zabawy umysłowe
(1)
Jansson, Tove
(1)
Języki informacyjne
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kadry
(1)
Kampania wrześniowa (1939)
(1)
Kartoteka wzorcowa
(1)
Klasyfikacja dziesiętna
(1)
Komunikacja międzykulturowa
(1)
Korczak, Janusz
(1)
Książki
(1)
Księgozbiór podręczny
(1)
Kształcenie
(1)
Kultura
(1)
Kultura informacyjna
(1)
Kultura wysoka a kultura niska
(1)
Literatura dziecięca
(1)
Literatura fińska
(1)
MARC
(1)
Marketing
(1)
Michejda, Zbigniew (1930-2001)
(1)
Miejska Biblioteka Publiczna im. Juliusza Słowackiego (Tarnów)
(1)
Miłość
(1)
Morze
(1)
Multimedia
(1)
Muminki
(1)
Muzyka polska
(1)
Nauczanie na odległość
(1)
Niepełnosprawni
(1)
Oprogramowanie open source
(1)
Papuzińska, Joanna
(1)
Pedagogika biblioteczna
(1)
Pisarze polscy
(1)
Polacy za granicą
(1)
Pomoce techniczne dla niepełnosprawnych
(1)
Pomorze
(1)
Powstanie warszawskie (1944)
(1)
Prawo
(1)
Prawo autorskie
(1)
Programy komputerowe
(1)
Prus, Bolesław
(1)
Przestrzeń
(1)
Przyjaźń
(1)
Retoryka
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Subject: work
Bibliografia polska
(1)
Subject: time
1901-2000
(12)
2001-
(11)
1945-1989
(7)
1801-1900
(4)
1989-2000
(2)
1701-1800
(1)
1918-1939
(1)
1939-1945
(1)
Subject: place
Polska
(4)
Warszawa
(2)
Londyn (Wielka Brytania)
(1)
Tarnów (woj. małopolskie)
(1)
Genre/Form
Literatura dziecięca
(11)
Podręcznik
(9)
Bibliografia
(7)
Poradnik
(7)
Literatura młodzieżowa
(6)
Bibliografia zalecająca
(4)
Materiały konferencyjne
(4)
Instrukcja
(3)
Literatura dla dzieci
(3)
Literatura dziecięca polska
(3)
Opracowanie
(3)
Wydawnictwa popularne
(3)
Encyklopedia
(2)
Książki
(2)
Poezja polska
(2)
Słownik biograficzny
(2)
Antologia
(1)
Audiobooki
(1)
Bibliografia załącznikowa
(1)
Bibliografie międzynarodowe
(1)
Bibliografie narodowe
(1)
Biografia
(1)
Czasopisma elektroniczne
(1)
Czasopisma naukowe
(1)
Gry komputerowe
(1)
Informator
(1)
Katalog zbiorów
(1)
Literatura
(1)
Literatura fantastyczna
(1)
Literatura kobieca
(1)
Literatura młodzieżowa polska
(1)
Literatura polska
(1)
Literatura polska-historia-19-20 w.
(1)
Literatura polska-popularyzacja-metody
(1)
Materiały pomocnicze dla szkół wyższych
(1)
Mowy polskie
(1)
Pamiętniki polskie
(1)
Poradniki dla nauczycieli
(1)
Scenariusze zajęć
(1)
Źródła historyczne
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(3)
Literaturoznawstwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
129 results Filter
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didacticts, Practice ; 187)
Książka stanowi próbę uporządkowania problematyki zarządzania i marketingu w bibliotrekach pod względem terminologicznym. Adresowany jest do kierowników, pracowników bibliotek, kadry naukowej oraz studentów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2017
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 175)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 004 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2016
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 93)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2016
(Literatura dla Dzieci i Młodzieży : studia / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Studies in Children's and Young Adult Literature / The Polish Librarians Association ; 8)
Rozdziały lub artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami. Dostępne pod tytułem pracy zbiorowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 82(091) (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2016
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 170)
Tyt. równol.: The culture of information.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 00 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Dział Gromadzenia (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2016
(Literatura dla Dzieci i Młodzieży : studia / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Studies in Children's and Young Adult Literature / The Polish Librarians Association ; 6)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 821.162.1(091)A/Z (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2016
(Literatura dla Dzieci i Młodzieży : studia / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Studies in Children's and Young Adult Literature / The Polish Librarians Association ; 9)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 82(091) (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 316 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. 316 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 91)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 161)
(Prace Zakładu Bibliotekoznawstwa IINiSB UW = Papers of the Librarianship Department IINiSB UW ; t. 9)
Rozdziały lub artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami. Dostępne pod tytułem pracy zbiorowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Literatura dla Dzieci i Młodzieży : studia / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Studies in Children's and Young Adult Literature / The Polish Librarians Association ; 5)
Tyt. równol.: The need for the beginning : category of childhood in the Polish contemporary memoir prose (1987-2014).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 82(091) (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2014
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 89)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2014
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 156)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 004 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2013
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 144)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 02 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again